Initiere in Echitatie

Initierea in calarie se desfasoara pe platoul de 25000 mp de deasupra casei, ce serveste si de pasune, unde am amenajat un manej. Incepem cu descrierea echipamentului, apoi invatam sa abordam un cal, regulile de protectie, invatam cum se realizeaza pansajul (adica curatirea calului). Ulterior incalecam in manej, invatam sa avem o pozitie confortabila si sigura in sa, dupa care putem calari pe platoul mai sus amintit, pe un traseu pre-stabilit initial si apoi, pe masura ce invatam sa conducem calul, ne putem gandi si la o escapada la munte, ceea ce cu totii cred ca va doriti.

Musai sa ramanem cel putin o zi in manej/pasune pentru a fi siguri ca in conditii de munte ne descurcam sa strunim calul, mai ales daca nu am calarit inainte. Sedinta de calarie este de 90 minute, in care sunt incluse pregatirea calului, pansajul, punerea si luarea harnasamentului, timpul de interactionare cu calul fara sa fii calare, calarie efectiv 45-60 minute. Aceasta se intampla exclusiv in prezenta mea sau a unei persoane instruite sa monitorizeze aceasta activitate deosebit de riscanta daca nu este facuta in conditii de securitate.

Cum am spus, nu am avut accidente si nu vrem sa avem. Iata de ce toata lumea respecta regulile sau pleaca acasa! Promovam o activitate de agrement si nu una sportiva, vrem sa avem cu caii un parteneriat, o comunicare vie, umana, sa intelegem ca nu avem de-a face cu motorete ci cu fiinte vii, care au nevoie de respect si intelegere. Daca doriti sa practicati performanta sau sport extrem va rugam sa va indreptati catre alte destinatii.

Pentru copii avem si tabere special dedicate lor, pe pagina Evenimente veti gasi detalii despre taberele pe care le organizam si puteti vedea datele exacte ale acestor evenimente pe contul nostru de Facebook.

Tura de o Zi calare cu Pranzul Haiducesc inclus (pe munte)

Tura de o zi calare cu Pranzul Haiducesc inclus este produsul nostru principal pe care il oferim oamenilor incepand cu anul 2009. Este o reteta care ne apartine replicate și in alte locuri din tara, in unele cu succes și este bazata pe o veche tehnica a samarizarii (In zonele greu accesibile din munte unde nu este posibil accesul cu vehicule, nici macar tractate, se pun bagajele pe cai care urcca in coloana, ordonat. Vanatorii de munte au folosit pana de scurt timp aceasta tehnica.)

Ne intalnim la ora 10 pentru formalitati, preluam echipamentul, la 10:30 avem un instructaj, la 11 incalecam și pornim spre munte, impartiti in trei grupuri: incepatori, intermediari și avansati.

Incadram oamenii in principiu la nivelul la care ei se considera, dar ne rezervam dreptul de a-I cobori cu o etapa in masura in care consideram acest lucru util pentru securitatea participantilor și a cailor.

Fiecare grup este insotiti de minim un om din partea 7 Cai, angajat sau voluntar. Ajungem in munte la ora 13:30 unde impreuna pregatim pranzul haiducesc care in cele mai dese cazuri este compus din o mamaliga facuta pe loc, ceva carne pe jar. Este indicat sa va luati apa cata beti. Daca sunteti vegetarieni sau aveti anumite partiularitati in ce privește hrana este necesar sa anuntati odata cu rezervarea. In foarte dese cazuri grupul este acompaniat de o mașina de intendenta in care va puteti lasa eventualele bagaje. Peisajul in care este amplasat locul de popas are in cele mai dese cazuri perspective fotografice deosebite astfel puteti profita sa va faceti poze memorabile.

Dupa ce am mancat incalcam din nou și ne deplasam spre casa unde ajungem la ora 16 – 16:30.

Particiantii vor fi incunoștiintati despre regulile de securitate și vor semna un document prin care consimt sa le respecte. Rezervarile se fac cu minim o zi inainte la numarul de telefon in whatsapp – 0743190992 – unde dupa o discutie telefonica foarte scurta veti transmite data, numele, numarul de personae și nivelul de experienta. Pentru grupuri mai mari de 5 persoane se emite o factura de avans de 50 de lei de persoana.

Plimbari cu caruta SAU TRASURA

Plimbarile cu caruta le organizam la cerere, pentru grupuri de pana la 20 persoane. Dispunem de 2 carute de 2 cai, in fiecare incapand aproximativ 10 persoane cu bagaje. Ne deplasam pe drumuri de munte pana la o destinatie convenita unde se face picnic, aducem logistica necesara de la ferma, pirostrii, tuciuri, paturi, rachete de badminton, minge , bere, gratar, tot ce trebuie, mai putin muzica, pentru ca respectam natura!

Din pacate remarcam ca mai mult strainii apeleaza la acest tip de serviciu, romanii prefera trasura, poate ca sunt satui de atatea carute ce le incurca trecerea pe drumurile publice! Va inteleg, pentru ca și eu sunt șofer, dar va asigur ca veti duce dorul carutelor de pe drumuri peste ceva vreme! Ne gandim sa organizam excursii cu caruta cu coviltir de la Muscel pana la Giurgiu de exemplu, cu dejugatoare la marginea drumului, facem focul, frigem urzica, mai furam o gaina, va bagati? Glumesc.

Plimbarile cu trasura, pentru pretentioși, asiguram transport la ocazii speciale pentru a da o nota de clasa sau pur și simplu pentru ca iubiti caii și vreti ca ei sa va insoteasca in momente speciale din viata. Trasura vine cu cal/cai cu birjar, frumos echipati, pina la locul unde se desfașoara evenimentul, nu conteaza unde, avem posibilitatea de a organiza transportul lor, contra cost.

Avem autorizatie de circulatie pe drumurile publice in zona Muscel dar putem obtine pentru orice alta zona, eliberam factura și chitanta fiscale pentru serviciile prestate.