Initiere in Echitatie

Initierea in calarie se desfasoara pe platoul de 25000 mp de deasupra casei, ce serveste si de pasune, unde am amenajat un manej. Incepem cu descrierea echipamentului, apoi invatam sa abordam un cal, regulile de protectie, invatam cum se realizeaza pansajul (adica curatirea calului). Ulterior incalecam in manej, invatam sa avem o pozitie confortabila si sigura in sa, dupa care putem calari pe platoul mai sus amintit, pe un traseu pre-stabilit initial si apoi, pe masura ce invatam sa conducem calul, ne putem gandi si la o escapada la munte, ceea ce cu totii cred ca va doriti.

Musai sa ramanem cel putin o zi in manej/pasune pentru a fi siguri ca in conditii de munte ne descurcam sa strunim calul, mai ales daca nu am calarit inainte. Sedinta de calarie este de 90 minute, in care sunt incluse pregatirea calului, pansajul, punerea si luarea harnasamentului, timpul de interactionare cu calul fara sa fii calare, calarie efectiv 45-60 minute. Aceasta se intampla exclusiv in prezenta mea sau a unei persoane instruite sa monitorizeze aceasta activitate deosebit de riscanta daca nu este facuta in conditii de securitate.

Cum am spus, nu am avut accidente si nu vrem sa avem. Iata de ce toata lumea respecta regulile sau pleaca acasa! Promovam o activitate de agrement si nu una sportiva, vrem sa avem cu caii un parteneriat, o comunicare vie, umana, sa intelegem ca nu avem de-a face cu motorete ci cu fiinte vii, care au nevoie de respect si intelegere. Daca doriti sa practicati performanta sau sport extrem va rugam sa va indreptati catre alte destinatii.

Pentru copii avem si tabere special dedicate lor, pe pagina Evenimente veti gasi detalii despre taberele pe care le organizam si puteti vedea datele exacte ale acestor evenimente pe contul nostru de Facebook.

Plimbari calare de o zi, PE MUNTE

Plimbările călare pe munte de o zi reprezintă cel mai drag nouă dintre serviciile oferite, pentru că… ce poate fi mai frumos decât pe parcursul unei zile să pleci de la 700m de altitudine, de la deal/muscel, să treci prin etajul foioaselor, apoi al coniferelor, să urci până la golul alpin al pașunilor de la 1500m, acoperișul lumii, cum zicea un cioban, unde faci popas și pui un bulz pe jar, se odihnește calul și cobori încet pe culme înapoi spre sat, în fapt de seară.

Avem drumuri umbrite prin pădure, uneori pe stânci, alteori prin apă, nu e traseu de “extreme” pentru că pe unde mergem noi călare poate merge și o masină de teren, dar este un itinerariu de vis, presărat cu povești, cu mici surprize iscate de animale ce ne ies în față, o căprioară, un mistreț, dacă avem noroc și un ursuleț pierdut de mama lui…v-ați speriat?

Întotdeauna sunteți însoțit de o persoană instruită, pe tot traseul aveți acoperire GPS și GSM. Se parcurg în buclă aprox 30-40 km pe zi, în șa efectiv stând cam 5-6 ore. La jumătatea distanței se face o pauză de o oră sau mai mult pentru a mânca, se face foc pentru mamaligă și se prepară bulz, se frige carne, se fac fotografii, e plăcut. Este un traseu pentru începatorii cu o condiție fizică medie, nu e necesară multă experiența în călărie, doar capacitatea de a comunica cu calul, de a încerca să îl ințelegeți.

Cum am spus noi accidente nu am avut și pornim de la premiza că întotdeauna omul e de vină și nu animalul. Când veniți în curte și cunoasteți calul care vă e repartizat și echipamentul înainte de a pleca pe munte, consimtiți că ați luat la cunoștință cele de mai sus și le asumați. Dacă nu, rămâneți acasă.

Plimbari cu caruta SAU TRASURA

Plimbările cu căruța le organizăm la cerere, pentru grupuri de până la 20 persoane. Dispunem de 2 căruțe de 2 cai, în fiecare încăpând aproximativ 10 persoane cu bagaje. Ne deplasăm pe drumuri de munte până la o destinație convenită unde se face picnic, aducem logistica necesară de la ferma, pirostrii, tuciuri, pături, rachete de badminton, minge , bere, grătar, tot ce trebuie, mai puțin muzică, pentru că respectăm natura!

Din păcate remarcăm că mai mult străinii apelează la acest tip de serviciu, românii preferă trăsura, poate că sunt sătui de atâtea căruțe ce le încurcă trecerea pe drumurile publice! Vă înțeleg, pentru că și eu sunt șofer, dar vă asigur că veți duce dorul căruțelor de pe drumuri peste ceva vreme! Ne gândim să organizăm excursii cu căruța cu coviltir de la Muscel până la Giurgiu de exemplu, cu dejugătoare la marginea drumului, facem focul, frigem urzica, mai furăm o găină, vă bagați? Glumesc.

Plimbările cu trăsura, pentru pretențioși, asigurăm transport la ocazii speciale pentru a da o notă de clasă sau pur și simplu pentru că iubiți caii și vreți ca ei să vă însoțească în momente speciale din viață. Trăsura vine cu cal/cai cu birjar, frumos echipați, pînă la locul unde se desfașoară evenimentul, nu contează unde, avem posibilitatea de a organiza transportul lor, contra cost.

Avem autorizație de circulație pe drumurile publice în zona Muscel dar putem obtine pentru orice altă zonă, eliberăm factură și chitanță fiscale pentru serviciile prestate.