Echitatie pe munte – Tura de o Zi calare

Echitatie pe munte – Tura de o Zi calare cu Pranzul Haiducesc inclus

Tura de o zi calare cu Pranzul Haiducesc inclus este serviciul nostru principal pe care il oferim oamenilor incepand cu anul 2009.

Este o reteta care ne apartine, replicata și in alte locuri din tara – in unele cu succes, și este bazata pe o veche tehnica a samarizarii (In zonele greu accesibile din munte unde nu este posibil accesul cu vehicule, nici macar tractate, se pun bagajele pe cai care urca in coloana, ordonat. Vanatorii de munte au folosit pana de scurt timp aceasta tehnica).

Cum se desfasoara Tura de o zi calare?

Ne intalnim la ora 10:00 pentru formalitati, preluam echipamentul, la 10:30 avem un instructaj, la 11 incalecam și pornim spre munte, impartiti in trei grupuri:

  • incepatori;
  • intermediari;
  • avansati.

Incadram oamenii, in principiu, la nivelul la care ei se considera, dar ne rezervam dreptul de a-I cobori cu o etapa in masura in care consideram acest lucru util pentru securitatea participantilor și a cailor.

Fiecare grup este insotit de minim un om din partea 7Cai, angajat sau voluntar.

Ajungem in munte la ora 13:30 unde, impreuna, pregatim pranzul haiducesc care, in cele mai dese cazuri, este compus din o mamaliga facuta pe loc, ceva carne pe jar. Este indicat sa va luati apa de baut pentru traseu.

Daca sunteti vegetarieni sau aveti anumite partiularitati in ce privește hrana este necesar sa anuntati odata cu rezervarea.

In foarte dese cazuri grupul este acompaniat de o mașina de intendenta in care va puteti lasa eventualele bagaje.

Peisajul in care este amplasat locul de popas are in cele mai dese cazuri perspective fotografice deosebite astfel puteti profita sa va faceti poze memorabile.

Dupa ce am mancat incalcam din nou și ne deplasam spre casa unde ajungem la ora 16 – 16:30.

Particiantii vor fi incunoștiintati despre regulile de securitate și vor semna un document prin care consimt sa le respecte.

Cat costa Tura de o zi Calare?

  • Pretul este de 250 lei / persoana.
  • Rezervarile se fac cu minim o zi inainte la numarul de telefon in whatsapp – 0743190992 – unde, dupa o discutie telefonica foarte scurta veti transmite data, numele, numarul de persoane și nivelul de experienta.
  • *Pentru grupuri mai mari de 5 persoane se emite o factura de avans de 50 de lei de persoana.